Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

K91a35r98l22a 50S11u83c76h43á

26. 11. 2017 17:42

problémy s učiteli vyřeší až bezkontaktní výuka přes PC a dnes by pomohla i redukce povinných předmětů na ty podstatné, tedy snížení jak počtu povinných hodin, tak učitelů a tím i mzdových nákladů, a ty nepodstatné by si rodič pro své dítě platil zvlášť, pokud by měl zájem

0 1
možnosti
JN

J50o53s80e98f 64N96i57k46l

26. 11. 2017 18:04

...že bychom rovnou ty školy zrušili...

1 0
možnosti
Foto

Problém celého školství je daný jeho násilným charakterem. Tedy, že pod pohrůžkou násilí nutí lidi, aby nechávali své děti vzdělávat v jednotném systému, který organizuje, navrhuje a schvaluje pár desítek byrokratů. Jde opět o domýšlivost mocných, kteří si myslí, že pro svá rozhodnutí mají dostatek informací.

Jediná šance jak napravit neustále upadající vzdělávací systém, je kompletní odstátnění a zrušení povinné školní docházky.

2 2
možnosti
Foto

Pro Matušky a spol. pár vět navíc:

Slyšeli jste někdy pojmy jako reforma výroby aut nebo reforma poskytování masáží? Asi nikdy. To proto, že soukromí výrobci a poskytovatelé služeb se – na rozdíl od státu – musí neustále snažit zlepšovat svoje nabízené služby. Nereformují. Kontinuálně zlepšují svoje produkty a ti, kteří jen trochu zaostávají a nesplňují přání svých zákazníků, záhy krachují. Tržní proces je vcelku prostý, obstát na něm už tak snadné není.

Oproti tomu stojí jako solný sloup sektor státní, v tomto případě školství. To vytrvává na místě, ačkoliv neustále slyšíme zkazky o tom, že je třeba reformovat. Jedni navrhují vyšší platy učitelů, další zlepšit kázeň, státní maturity, nestátní maturity a tak dále. V tak zaostalém systému, už možná reformovat skutečně třeba je, ale nikdo neví jak. Lépe řečeno snad každý si myslí, že ví jak, ale zlepšení současného stavu je stále v nedohlednu.

Proto školství potřebuje jedinou reformu: okamžitě celé zprivatizovat. Počínaje mateřskými školkami a konče univerzitami.

1 1
možnosti
DB

učitelé musí dostat přidáno a hned z několika důvodů..........potřebujeme dostat do škol učitele, kteří neutečou jinam kvůli nízkému platu........ale výška platu je i ve společnosti vnímána jako status jistého povolání..........a tedy pověst učitelství klesala s nízkým platem........což byl záměr všech předchozích vlád... jen si vzpomeňte na Buzkovou, která své děti či dítě nedala do české školy a to byla ministryně školství.......asi věděla proč..........

pokud se nepletu jsou skutečně státy, kde si učitelů velmi váží, v jednom takovém státě má učitel nárok na celý volný rok, po 6 nebo 7 letech práce.....jestliže polovinu toho roku stráví sebevzděláváním..............to je péče o učitele............

0 0
možnosti
  • Počet článků 372
  • Celková karma 18,49
  • Průměrná čtenost 1907x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda.