Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zákaz mobilů je jen projevem nepochopení. Jsem rodič dětí na víceletém gymnáziu, 99% své práce dělám na počítači a mobilu a právě mobil mi umožňuje nebýt zavřená "v práci" (tedy na jednom fyzickém místě). Sice na jednu stranu v čase tráveném s dětmi vyřizuji přes mobil některé pracovní záležitosti, ale na druhou stranu beru v pátek 9h brusle a jdu jako dobrovolník se školními dětmi na bruslení, prostě moje pracovní doba není jen pracovní. A teď mám chtít na svých dětech, aby žily bez mobilu??? .... Ano, přendali jsme děti ze školy, kde byl zákaz mobilů, do školy, kde jsou mobily povoleny. A taky je tam možnost jít o přestávce do klubu, zahrát si pinčes, vyběhnout na plácek s fotbalovým míčem plus další možnosti. Staršímu neustále chybí data, to je pravda, ale také stále chodí ve sportovním, protože se spolužáky intenzivně využívají plácek i ping-pongový stůl. Mladší dokonce nechává mobil v šatní skříňce, což mě překvapilo. .... Přijde mi velmi pokrytecké chtít na dětech, aby byly bez mobilů, když mi dospělí je používáme běžně, často, k praktickým věcem. (Mimochodem knížky čtu stále, nenahrazuji je mobilem, jen používám čtečku.) .... Takže pani učitelko, vylezte zpoza katedry do běžného života, poptejte se, jak vypadá Váš obor v praxi dnes a jak se v něm používají mobily.

3 4
možnosti

Fakt divný článek. Dokud děcka o přestávkách zlobily, bylo to špatně. Dnes nezlobí a je to špatně. V hodinách se má učit a co dělají děcka o přestávce by mělo být učitelům jedno, pokud neporušují zákony, nebo něco neničí, nebo pokud někoho nešikanují. A že některé o přestávce nestihne jít na záchod ? No tak má smůlu a bude to muset hodinu vydržet.

1 2
možnosti

tak když bude čumět o přestávce do mobilu tak se moc nevyblbne a pak podle toho ta hodina bude vypadat.

0 1
možnosti

Pokud jsem to v médiích postřehl správně, tak přinejmenším v některých školách zavedli zákaz mobilů až po dohodě s rodiči, kteří se k tomu mohli vyjádřit v nějaké anketě, nebo něčem podobném. A drtivá většina rodičů tuto změnu přivítala a podpořila. Nejde tedy o nějakou svévoli ředitele, ale o dohodu s rodiči - na této škole mobily nebudou. A proti tomu přece nelze nic namítat, je to v pravidlech, ve školním řádu a s tím je třeba souhlasit - anebo přejít na jinou školu, kde takové "omezení" nemají.

1 0
možnosti

na nekterych mozna, na jinych se rodicu nikdo neptal.

Proc rodice, kteri se zakazam souhlasili, to svym detem proste nezakazou a nestaraji se o cizi deti???? Co je takovym rodicum do toho, zda se moje dite socializuje, nebo ne? Kdyz si dite cte knizku, tak se take nesocializuje. Zakazeme tedy knizky?

0 1
možnosti

Skolni rady zakazuji v podstate vsechno. Dnes se ucitelum nelibi mobily, tak tam dali mobily a argumentuji tak, ze se deti zmenily, "Žádné zlobení o přestávkách, žádné lítání po chodbách, žádné pozdní příchody do třídy."

Tak co vlastne chcete??? Dokud zlobily, bylo to spatne, ted je spatne, ze uz nezlobi.

Ad "Dnešní náctiletí jsou totiž v této oblasti průkopníci a my nevíme, co to s nimi v budoucnosti provede."

Ano, nevite, co to s nimi udela, ale to Vam nebrani jim to zakazat.

2 8
možnosti

Na plovárně jsou taky zakázány hubertusy a smí se tam jen v plavkách. Zkrátka jsou tam taková pravidla. A navíc tohle pravidlo ve školách vzniklo po dohodě s rodiči, podpořili jej. Rodič má možnost volby... dát dítě jinam, kde jej takto pravidly nesvazují.

2 0
možnosti

Jednoznačně karma!

PS: Z mobilu a už nerušte...

1 1
možnosti

Jo, je to problém. Na některých školách si učitelé myslí, že mají právo rozhodovat, co je pro dítě dobré a co ne.

4 10
možnosti
Foto

Pane Šedivý - omyl mínus.

1 2
možnosti

Nejspíše by to chtělo zatnout zuby, překonat kocovinu a zavést bobříka mluvení.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS