Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Tak tohle v Praze probíhá už dlouho. Vrány, kafky a holubi vytlačili drobnější ptáky do parků. Mimochodem, pamatujeme si, že už komunisti v Praze zakazovali holuby krmit...že prý šíří nemoci. Na sídlišti si malé ptáky neužijete, protože je zřejmě holubi vytlačí z jejich hnízd. Žiju na malém městě a vrabci tu sídlí hlavně v nepřístupných křoviskách. Je tu pár kosů, asi na zahradách i sýkorky a pěnkavy, holubi hlavně na nádraží na "báni". Lidi postupně všechno vyhubí, vytlačují divokou přírodu co nejdál od měst, nakonec vám na sídlišti asi zbydou jen holubi a pak možná ani to ne, paní učitelko. Asi neučíte biologii.

0 0
možnosti
Foto

Zkuste někdy vyjít i ven z bytu.

Já bydlím v Praze na sídlišti a každý den v sedm ráno chodím se psem.

Těch lítacích potvor co už od tří od rána řvou jak pomatený jsou tady plný křoví. Špačci zrovna přiletěli a jsou jich tady menší hejna.

S těmi holuby máte pravdu, ale jsou to nové objevy, holubi hřivnáči, ti jsou velcí pomalu jak slepice a i straky se jich bojí.

0 0
možnosti
Foto

I40v40o 97C29i45l64i71c80h

8. 5. 2021 18:18

Osobně holuby také nemám úplně v lásce, protože je jich prostě moc. Ovšem to nás lidí také ;-) Ale alespoň u nás ve městě se před pár lety po dlouhé pauze opět objevili dokonce vrabčáci a letos vídám na mé zahradě uprostřed malého okresního podhorského městečka i drobné ptactvo, které jako vystudovaný technik ani neumím identifikovat. Krmítko mám takové, aby se do něj větší ptáci dostali jen problematicky, protože vím, že i přes městskou vyhlášku, která zakazuje krmení holubů, mají té potravy dost i bez toho mého krmítka a raději v zimě přikrmuji ty menší zranitelnější.

1 0
možnosti
FL

Občas mi na balkon taky sedají a ser***u. Není to moc často, ale začal jsem vymýšlet co by pomohlo: Zařízení, které jakmile holub dosedne, fotobuňka to zjistí a spustí se klakson, co ho vyplaší. Nebo vystřelí startovací pistole. Takové zařízení je díra na trhu, někdo by na tom mohl zbohatnout. Brutálnější řešení by bylo na principu pasti na myši. Nebudou sedat tam, kde je to zabíjí, to se ptáci umí naučit a vzájemně se varovat.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, Straky ač jsou vám nesympatické jsou jedny z nejinteligentnějších stvoření na této planetě. Umí pracovat s nástroji, uspěly v testech sebeuvědomění.... Pěvcům mnohem víc než predátoři ( víte co s vejci nebo mláďaty dokáže takovej strakapoud? ale to je přece sympaťák.... ) kterých je mnohem víc než zmíněné druhy které jsou Vám nesympatické škodí naše kultivování přírody. Dobrý projekt na holuby jsou obrovské obecní holubníky, kde budou mít dost jídla a kde budou snášet přičemž bude jejich populace regulována.... Na druhou stranu vrkání.... já si bez hřivnáčů a ti jsou ted nejhlasitější nedovedu tenhle čas vůbec představit....

4 0
možnosti
  • Počet článků 372
  • Celková karma 18,49
  • Průměrná čtenost 1907x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda.