Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já Jarkovi Nohavicovi nic nevyčítám. Naopak jsem rád, že byl vyznamenán. Byl vyznamenán presidentem obrovské a vyznamné země. Jen mně mrzí, že lístky na jeho koncert prakticky nejdou sehnat. Má okamžitě vyprodáno. Škoda, ale třeba se mi časem lístky podaří sehnat a budu mít možnost si ho znovu poslechnout naživo.

0 0
možnosti

Rozumím tomu, že někdo podlehne tlaku a začne ze strachu třeba o rodinu spolupracovat s STB. Ti hoši věděli, jakým směrem zatlačit. V tomto ohledu bych Nohavicovi nic nezazlíval. Pokud to nedělal za prachy jako jistý Falmer. Co mě nepříjemně překvapilo, že si Nohavica s radostí převzal medaili od autokratického vůdce, člena organizace, která ty naše soudruhy z STB školila. A že celé to předávání medailí jev podání Putina propagandistickou akcí, na které Jarek zcela dobrovolně plnil funkci užitečného ... Že tu samou funkci plnili před ním mnozí větší potentáti na celé věci nic nemění. Ano, má krásné písně. Putin má zase svůj režim. Takovou okouzlující farmu zvířat.

0 1
možnosti

Nohavica...donášel na Kryla-údajně - ale nikdy se k tomu nijak nepostavil, případně neomluvil, zaujímá pozici mrtvého brouka.Záznamy hovoří jasně, on je nevyvracel,nepokusil se soudně očistit jako mnozí jiní. Být spolupracovníkem StB je diskvalifikační, přestože jsou velmi rozdílné důvody ke spolupráci i rozdílná skutečná činnost. Na vyznamenání to určitě není, ale pokud mu ho Zeman udělil a on ho přijal, ještě více to prohlubuje pochybnosti o jeho charakteru. Přijetí vyznamenání od Putina za současné situace také hodně napovídá. Vysockij a Okudžava se možná v hrobě obrací.

2 3
možnosti
Foto

Jo, abych neobešel ten závěr - nabídka Václava Klause je plochá historka okresního formátu. Starší se u mne sám odepsal před více než 25. lety a mladší nestojí za pozornost.

2 0
možnosti

Píšu to na této platformě asi potřetí a stojím si za tím:

Je důležité, od koho cenu přijal. A od Putina slušný člověk nevezme vůbec nic.

3 5
možnosti

To máte těžké.

Vy od Putina nic nevezmete. Ale není jasné, jesřtli proto, že jste slušný člověk, nebo proto, že vám Putin (ani nikdo jiný) nic nenabízí.

Nic si z toho nedělejte. V ČR žije cca 10 miliónů slušných lidí, kteří od Putina stejně jako vy nic nevzali.

5 1
možnosti

Koupil jsem si Jarkovu Porubu, jako že ji hned rozlámu a demonstračně strčím do plastu.....jenže to se nedá. Cena necena, udavač neudavač....ten chlap umí a to nýmandi, co jsou zklamaní a už si od něj nestáhnou ani jednu virtuálku, nezmění...:-)

3 0
možnosti

R^Závist, jiný názor, různé napadání a dehonestace. To mi vzdáleně připomíná bolševické jednání. Takhle to nedělal ani on.

3 0
možnosti

Naprostá karma a souhlas. Všichni známe árie "Proč bychom se netěšili" a "Znám jednu dívku, ta má dukáty..." ale nikdo pořád nemele o tom, že autor veršů Karel Sabina byl existenční nouzí dohnán ke spolupráci s policií zpuchřelého mocnářství... Verše přežijí všechny generace a na kritiky a mudrlanty dopadne právem stín věčného zapomenutí.

3 0
možnosti

To už bylo kdysi zmíněno. Ale asi to nějak nezabralo.

konfident napsal libreto/ hudbu pak syfilitik/ Národní naší opery pozoruhodný vznik!

1 0
možnosti

Karma. R^

Vidím to presne takto. Akoby ste mi čítala z duše.

4 0
možnosti
Foto

Pan Václav Klaus je politik s jednoznačným příklonem k Rusku (v době svého působení ve funkci ne tak markantním, jako po odchodu do penze). Tam je to celkem přehledné.

Pan Jaromír Nohavica je génius slova a hudby. Pro historii je nepochybně ukotven jako básník počátku 21. století. Vyprodané koncerty během pár minut.

Základní otázka se nabízí: Proč má potřebu přijímat pocty od nýmandů, které kdysi ve svých písních popisoval? Proč ve svých 65 letech otáčí kormidlo a začíná se přiklánět k tzv."mocným" tohoto světa?

Že by šlo jen a jen o uznání jeho překladů? To se mi zdá po čertech málo. StB neřeším, to si musí on sám se svým svědomí, což je mnohem horší, než třeba s nějakým redaktorem.

Jarku, proč?

10 5
možnosti
Foto

R^R^R^

To je přesně ta stěžejní nejasnost (i pro mne) a nabízí se různé výklad, z nichž některé mne děsí.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS