Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J92o22s83e55f 78N25i94k53l

8. 11. 2018 23:40

..."ano, tak je to správné, tak to má být..."R^

1 1
možnosti
JH

J71i43ř65í 42H90r34b48e54k

8. 11. 2018 22:59

"Dál se háže kamením a píská..." ... autorce karmaR^

8 1
možnosti
Foto

Nohavica se v únoru 1989 svému řídícímu důstojníkovi kpt. Liberdovi svěřil, že ho během koncertu v Praze kontaktoval hudební publicista Vladimír Hanzel a jeho přítelkyně Jarmila Poláková.„Jmenovaná přítomné informovala o probíhající podpisové akci kulturních pracovníků za propuštění Václava Havla,“ zapsal do zprávy estébák Liberda po schůzce s Nohavicou, tajným spolupracovníkem s krycím jménem Mirek. Nohavica na stejnou schůzku přinesl i dopis s vyhlášením ankety o knihu roku Rádia Svobodná Evropa, který mu přišel poštou a jenž obsahoval informace o knižních titulech vydávaných československým exilem. V archivu byly objeveny i záznamy tzv. Zvláštních finančních prostředků, kam StB zapisovala náklady na pohoštění agentů. Z nich vyplývá, kolik schůzek zpěvák se svým řídícím důstojníkem, který platil útratu, absolvoval. V letech 1987 a 1988 jich bylo nejméně 15. Spis byl nalazen v archivu v Kánicích u Brna

5 1
možnosti
Foto

Patent na Nohavicu.

Znám všechny jeho písničky. I jejich texty, snad líp jak on sám. A stejně si dovolí tohle! Končím s ním. Mažu ho ze života.

Hysterické výlevy zhrzených klimakterických ctitelek působí komicky. Tytéž výlevy zhrzených ctitelů tragikomicky. Navíc jsou drzé. A sprosté. Jarku, proč! Pane Nohavico, proč! Proto, synku. A taky proto, cype.

14 4
možnosti
AL

Jirko, výstižné, krátce, zkrátka - po ostravsky.

:-)R^

2 0
možnosti
JP

Lituji děti, na kterých jste zanechala i tu minimální stopu.

6 10
možnosti

To mě fascinuje. "Já nic neviděla, tak kdoví, jestli na tom vůbec něco je, na té údajné jeho spolupráci s STB." Žasnu nad inteligenční úrovní tvora, který toto napsal. Asi je úplně zbytečné vás, vážená blogerko, upozornit na to, že pan Nohavice (takto jste ho poměrně výstižně ve svém blogu pojmenovala) se ke své spolupráci se zločineckou komunistickou státní tajnou policií p ř i z n a l (zprávu o tom přinesl týdeník Respekt v květnu 2006). Přiznal se konkrétně ovšem jen k tomu, co bylo nalezeno v 7stránkové části jeho spisu v Ostravě, kompletní pražský spis StB byl skartován. Takže o jeho kompletním udávání emigrantů doklady skutečně nejsou, jen o části. On se tedy přiznal (a to až po mnoha letech a pod tíhou nalezených důkazů) k tomu, že podrobně informoval svého řídicího důstojníka StB o všem, co mu říkal Karel Kryl, zaměstnaný ve Svobodné Evropě, o tom, jaké obrazy má v bytě pověšeny Pavel Kohout, a dalších podrobnostech, které StB o emigrantech pilně sbírala. Kdoví, co je pravdy na tom, že klokani údajně nosí svá mláďata ve vaku, já to nikdy neviděl.

10 7
možnosti
JN

Kdežto Vy byste NIKDY..že? Jenže Vás neoslovili, páč jste nula....:-/

1 2
možnosti
PK

Děkuji. Vám karma za krásně napsaný článek, s kterým i souhlasím. Diskuzi raději ani pročítat nebudu, neboť je mi jasné, co bych četl. Mějte všichni krásný den.

11 3
možnosti
Foto

Naivita v základním školství je pochopitelná a omluvitelná pokud sedí v lavici.

7 8
možnosti
Foto

Už jsem to tu napsal několikrát:

Nejen náš pestrý a bohatý jazyk, ale i naše mentalita nám umožňuje tutéž událost prezentovat a obhajovat z naprosto opačných pozic. :-)

Ale myslím, že to je dobře, jednotnost názorů je uniformní a zavání totalitou. Jen bychom neměli zapomínat na podstatné - respektovat oponenta a jeho právo na vlastní názor.

Uznávám Nohavicu, jeho talent a umění. Jen se sám sebe ptám, jestli díky svým názorovým veletočům je jeho tvorba pro mne uvěřitelná.

2 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás, pane Macháčku, jak jsme se tu posledně potkali, psal jsem Vám mnoho vět na tabletu, ale pak jsem kamsi kliknul, stále nevím kam:-), a bylo to fuč. Dnes se mi to stalo zas, ale já na to jednou přijdu, kde je to místo na displeji:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 372
  • Celková karma 18,72
  • Průměrná čtenost 1907x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda.