Diskuse

Obědy zdarma

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P13e71t49r 20B87u86r33i15a81n

7. 12. 2018 10:49

Vcelku souhlas, karma.

Jednoduchým řešením by bylo těm rodičům, kteří splňují nárok na socdávky na živobytí, automaticky platit obědy dětem převodem úřad-škola. Dávka by se nedala zneužít, případné nevybrané jídlo by neskončilo v koši a ještě by hryzalo rodiče, kteří děti na obědy neposílají, že jim propadá nějaká dávka zadara.

0 0
možnosti
Foto

Je to zbytečné sociální inženýrství, ale od socanů člověk nemůže chtít, aby se k problému postavili čelem a zrušili například obrovské zdanění spotřeby elektřiny. Tím by zůstalo samoživitelkám více peněz a mohly by bez problémů koupit dětem obědy. Jenže to by bylo moc jednoduché, takže zavedeme obědy zdarma a zvýšíme zdanění a za chvíli se zjistí, že děti samoživitelek sice dostanou obědy, ale musí chodit do školy bosé, protože samoživitelky musí ze svých daní především uživit nenažraný stát a zaplatit nesmyslné nápady různých sociálních inženýrů. :-/

2 0
možnosti
Foto

Nikdo by neměl být nucen, pod pohrůžkou násilí, někomu pomáhat. To je dnešní nemorální stav.

1 0
možnosti
LC

On možná leckterý pracující rodič, průměrně příjmový, se zaraduje až se to dozví. A některý z nich si třeba i uvědomí, že to všechno (jako každý socanský experiment/dobro) zaplatí on. I těm, kteří to vůbec nepotřebují.

3 0
možnosti
Foto

nevím, proč by s rodičů měla být sejmuta vyživovací povinnost

7 0
možnosti
JR

J38a55n 40R18á27ž

6. 12. 2018 19:46

Jsem přesvědčen, že dětem z rodin, které nezajistí svým dětem stravu ani ve školních jídelnách, jejichž hrazení tvoří cca jednu třetinu přídavku na děti, by bylo lépe v dětském domově nebo u adoptivních rodičů. Tam by měly alespoň šanci získat jak vzdělání, tak i společensky prospěšné životní návyky.

Proč jsou pracovníci péče o děti našich úřadů někdy až nemístně přísní k rodičům a dětem z většinové populace a naopak tak benevolentní k zanedbání povinné péče o děti u příslušníků neustále problematické minority, opravdu nechápu.

0 0
možnosti
Foto

O10t70a68k42a26r 83S52e89k64l

6. 12. 2018 18:59

Sakryš , mluvíte mně z duše. Teď jsem přijel domů , v autě jsem poslouchal (zřejmě) tutéž diskuzi se socanskou poslankyní Gajdůškovou. Musím se příznat , že moje schopnost řídit byla chvilkami velice snížena - zásluhou pí Gajdůškové.

Shodou okolností moje žena učila 40 let na gymplu a její komentář o vracených obědech , vyhozených pomerančích etc etc je shodný s Vaším.

Inu , rovnostářství je prokletím socanů. Prostě , proč by dcerky např pana Karla Gotta neměly mít oběd zdarma , když taťka bere zasloužený důchod.

To "zasloužený" míním opravdu vážně !! Ale ty obědy - to snad jde ošetřit , vždyť stát ví sakra přesně , kolik každý z nás bere.

Pochopitelně nechyběly matky samoživitelky. Nejsem nelida a soucítím s osamělými matkami. Leč - samoploditelky určitě nejsou. Od dob Máří Magdaleny k tomu plození musejí být / minimálně/ dva. Tak ať se starají !! Když je jeden z nich hajzlík , stát - tudíž zákon- by to měl řešit.:-/

7 0
možnosti
JR

J88a10n 44R97á22ž

6. 12. 2018 19:53

Jo...Gajdůšková,to je etalon socialistického skanzenu, který táhne ČSSD dál k pádu voličských preferencí

2 0
možnosti
VV

Na vydobytky socializmu nemam opravdu dobre vzpominky, Uz kdyz o velke prestavce privlacel skolnik s nejakym pomocnikem do tridy obrovskou nadobu s teplym mlekem a kazdy si musel do vlastniho hrnecku to mleko odmerlou nalit. Hnusne teple mleko a k tomu chleba se sadlem zdomova mely obvykle za nasledek urychlene zazivani.

Skolni jidelna,

Uz jen ty polevky, ktere musel kazdy do sebe nasoukat vetsinou pripominaly voduz nadobi. Vrcholem byla drozdova polevka, kterou pod dohledem nekoho z ucitelskeho sboru musel kazdy do sebe dostat. Komu se po ni udelalo spatne, dostal poznamku. Pokud si na to hlavni jidlo vzpominam, tak oblibene byly ty buchticky nebo knedlik blboun polity teplou zavareninou.

Maso tenkrat spis nebylo, a kdyz tak to byl spis hodne prorostly bucek. A s mrkvi to nejak moc neladilo.

A o te dobe vypovida, jak kucharky odpoledne vlacely domu velke kabely cehosi.

3 1
možnosti
Foto

Pane Vokoun, nevím, kam jste chodil na obědy. I za komunistů, které já nemusím, byly obědy hlídané. Já chodil také v té době do školní jídelny na oběd a to, co jsem nechtěl jsem jíst nemusel. Pokud byl oběd, který mě nechutnal, tak jsem stravenku prodal za dvě kačky těm, co na obědy nechodily a šel jsme si koupit syrečky a dvě housky a půllitr mléka. Je fakt, že kuchařky si domu nosily co zbylo, ale musely si jeden oběd koupit, aby případná kontrola na ně nemohla. To, že toho odnesly víc než byla jedna porce bylo už vedlejší. Na druhou stranu mělo se to vyhodit ???

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS