Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Soudu pravděpodobně nikdy nejde o spravedlnost. Soud pouze zkoumá naplnění litery zákona. Naplnění litery zákona a spravedlnost ...není totéž ...

1 1
možnosti

I litera zákona se dá právníky vykládat různě - a často se také tak vykládá - a nejen v této zemi.

;-(

1 0
možnosti

Vaše tvrzení o vymýcení nemocí očkováním je pravda jen u jediné nemoci a to u pravých neštovic. Žádnou jinou nemoc se očkováním vymýtit nepodařilo.

Pro mě je naprosto nepřijatelné, aby vláda konala nad rámec zákonem povolených aktivit. To je začátek rozpadu právního státu a začátek diktatury nebo ještě hůře společnosti jako takové. Odmítám omlouvat šlendrián vlády a ministerských úředníků podle hesla:” když se kácí les létají třísky”.

5 3
možnosti

Ale üpodarilo, ale ne celosvetove. Takova tuberkuloza byla ve stredni a zapadni Evrope uz v padesatych letech vymycena. Ovsem s prichodem postsovetskych levnych pracovnic sil do jeste Ceskoslovenska se vratila. A detska obrna tusim se do Evropy jeste nevratila.

0 0
možnosti
Foto

Neschopnost veřejné moci efektivně čelit jakýmkoli mimořádným situacím a bezbranná vystavenost občanů nikým a ničím nekontrolované vládní libovůli v těchto situacích jsou naprosto nežádoucí extrémy, na které musí soud reagovat.

3 4
možnosti
Foto

Nevím o jaké pandemii mluvíte. Já to považuji za pandemii strachu.

5 3
možnosti

Paní autorko,

máte v tom docela slušný zmatek!

Např. píšete, že dříve lidé riskovali očkování proti různým, a je třeba uvést velmi vážným (!), chorobám (na rozdíl od covidu!), a srovnáváte to s dnešním "očkováním", které má před sebou ještě 2 roky do ukončení řádné klinické studie, takže dnes NIKDO nemůže tvrdit, že je bezpečné (a skuteční, nezpolitizovaní experti na to upozorňují!)! Ostatně ani výrobci za ně nenesou žádnou zodpovědnost, pouze ten, kdo si tento jejich roztok nechá na SVOJI vlastní zodpovědnost aplikovat.

Žádné očkování nebylo předtím realizováno PŘED ukončením klinické studie, jako je tomu s tímto experimentálním očkováním proti C19!! Takže dříve lidé v porovnání s dneškem opravdu neriskovali, jelikož byli očkováni již klinicky prověřenými vakcínami, o nichž byly dostatečně známy jejich benefity. Ovšem i tak existovaly výjimky, kdy očkovaní trpěli velmi vážnými vedlejšími účinky již prověřených vakcín.

Dále píšete, cit.:

"... A nevím, jestli bych chtěla např. ve vlaku sedět tři hodiny vedle někoho, o kom nic nevím a kdo nemá žádnou roušku...."

Proboha, a jak jste cestovala ještě před 2 roky? Nebo snad chcete říct, že jste před koronou raději vůbec hromadnou dopravou necestovala, protože jste nevěděla, jestli vedle vás náhodou nesedí potenciální vrah plný virů a bakterií?;-D

A co se týká soudců - tak ti se nakonec spokojili jen s jakousi slovní úpravou protiústavních opatření a v reále se vůbec nic nezměnilo. Tedy jasná ukázka, že našim soudům na nějakých právech zas tak moc nezáleží.

Jen skromný dotaz - vy jako učitelka nemáte nic proti tomu, nebo s tím dokonce souhlasíte, že bylo dětem více než rok zakázáno chodit řádně do školy? Že jim bylo více než rok ukradeno právo na jejich řádný vzdělávací, psychický, fyzický, sociální a kulturní vývoj?

3 4
možnosti
Foto

paní učitelka je zcela mimo, kdybych napsal co si o ní myslím,tak si týden ani neškrtnu.

0 1
možnosti

Na vše kolem covidu nepanuje jednotný odborný názor. Myslím opravdu odborný, ne že ten či onen odborník je "poháněn" farmaceutickou společností xyz. Za této situace se tvoří zákony a ty pak lze snáze "napadnout". A pak se z toho stává politikum, zvlášť když jsou volby přede dveřmi. Nic není bez vady, ale myslím si, že např. Němci více důvěřují "vůdci" (vůdkyni) a je to menší zlo ...

1 1
možnosti

Skutečným expertům není dáván žádný prostor k vyjádření, a pokud náhodou prosákne jejich stanovisko, jsou označeni za konspirátory a dezinformátory. Cpou se nám pouze nevědecké , účelové bláboly Hořejšího, Kubka, Smejkala, Maďara - těch, kteří jedou na současné vlně covidhysterie.

O špičkových, skutečně vědecky doložených poznatcích těch ostatních ( Čížek, Beran, Žaloudík, Svoboda, Zelená, Koutná aj. + umlčovaní právníci, psychologové, holističtí lékaři a duchovní), natož pak o těch zahraničních, se z našich médií téměř vůbec nic nedozvíme.

4 2
možnosti

R^

Souhlas!

Tako jsem byl překvapen tím, že česká justice nemá nic společného se spravedlností (justus=spravedlivý). Rozhoduje souhlas se zákony a rétorická dovednost.

Pikantní je i to, že za provize přijaté ve stovkách korun se stáváte organizovaným zločincem, ale provize v milionech korun už jsou v pořádku. Záleží na formulaci zákonů! Ještě máme daleko k právnímu státu! A dosáhneme na právní stát?

Na podzim budou volby, ve kterých budeme rozhodovat, zda chceme liberální demokracii se svobodou pro všechny, nebo jen oligarchickou demokracii se svobodou jen pro oligarchy. Buďme obezřetní!

Ale se šlendriánem na ministerstvu zdravotnictví také nesouhlasím!

:-)

3 5
možnosti

Svoboda po všechny zde panuje od sametu...Liberální demokracie obohacuje svět o LGBT,BLM záplavy migrantů a další fajnovosti a zejména udělá puntík za bojem našich předků za národní stát....

2 4
možnosti
Foto

I34v36o 97C63i71l12i65c20h

1. 8. 2021 17:19

Osobně si myslím, že těm soudům jde o to, aby ministerstvo vydávalo ta nařízení podle platných zákonů.

6 4
možnosti
Foto

I20v60o 50C88i53l21i27c17h

1. 8. 2021 17:27

Mimochodem, doporučuji si u konkurence najít tento rozhovor s nadpisem "Od ministerstva je to lajdáctví, říká soudce, který „zrušil“ respirátory" ve kterém je dost podrobně vysvětleno proč je nutné podle pandemického zákona odůvodňovat a vážit klady se zápory.

3 3
možnosti

No to je dotaz (nadpis blogu) na soudce.

Asi v Únoru lonského roku jsem četl článek JUDr.Vyvadila, i dnes je výňatek aktuální(viz níže).

(BTW, nereagujte na urážky, je to jen vizitka čehosi......)

Jiří Vyvadil: Vzpoura ne proti vládě, ale proti soudcům.

Soudy se tak stávají součástí toho nejhoršího, co teď rozkládá a ohrožuje naši společnost. Jsou horší než opozice. Ta chápe, že rozhodují počty o tom, co zákonodárci schválí či nikoliv.

Absurdní je situace, že jeden soud nějak rozhodne uprostřed krize ohrožující životy a zdraví (a to stále trvá, i když se nebezpečí zmenšuje), zruší opatření ministra, ale ne ihned ale až k 27. dubnu, a dává vládě lhůtu k vydání nového rozhodnutí. Také jsem byl soudcem Nejvyššího správního soudu, ale takový způsob rozhodování neznám.

2 4
možnosti
Foto

S. Vyvadila? Toho, co šéfuje Svazu Česko - Ruského přátelství?

Aha, takže Váž zdroj je odhalen. ;-D

6 0
možnosti
Foto

"Už dva a půl roku nežijeme normálně"

Nepřehánějte, zkuste rok ubrat.

3 1
možnosti
  • Počet článků 371
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1912x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda.