Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Čechie má cca 340.000 nezaměstnaných. Jistě by se mezi niminašlo dostatek těch, kteří by mohli pracovat, jako pomocné síly. To by ovšemmuseli chtít dělat ! Mezi nimi je totiž většina parazitů, kteří dělat nechtějí,a pouze zneužívají sociální dávky. Sociální pracovnice na úřadech jsou většinouženy a ty se bojí někomu dávky snížit, nebo je zrušit. Stačilo by je jennahradit muži a ušetřily by se stamiliony.

1 0
možnosti
Foto

Sociální dávky jsou dány zákonem (nárok, výše....) a ne nějakou libovůlí úřednic. Nicméně uznávám, že třeba při domácím šetření přimhouří oko.

1 0
možnosti
DB

vaše úvaha je celkem zajímavá. JENŽE. jenže nějak nepočítáte s evolucí, která nás bude měnit, bude měnit naše ekonomické aktivity. Když během několika let...řekněme 10 až 20 let budou všechny náklady přepravovány autonomními nákladními auty...nebude potřeba řidičů.......a to bude platit o tramvajích, autobusech, metru a dalších............tak budeme mít asi tak 100 až 200 tisíc nezaměstnaných......, když se odstraní prodavačky, ženy na kase a ti, kdo dávají zboží do regálů...bude mít opět nějakých 100 000 nezaměstnaných........a když namísto dvou elektrikářů v jedné vesnici , bude jeden na okrese.......opět přibude nezaměstnaných..........a do jisté mír to hrozí i některým kantorům.........možná někdy zdokonalí automatické robotické tlumočení tak, že nebudeme potřebovat žádné překladatele a tlumočníky........a budeme mít další nezaměstnané............a teď mi prosím řekněte, kam dáte ty migranty? kteří mají obvykle mnohem nižší IQ než mají naši učni..............

V několika diskuzích jsem psal, ž se toto stane do 30 let...............ale když se tak dívám kolem sebe...mám veliké obav, že to bude o dost dříve................sice postupně, krok za krokem...............ale neustále a neustále více a více bude lidská práce nahrazena tou robotickou..........a jak dáte řidiči autobusu IQ 135?...A jak dáte vyšší IQ běžencům.......? bude se v blízké budoucnosti mnohé velmi měnit a staré systémy myšlení nebudou fungovat..........

evoluci nic nezastaví...........

1 1
možnosti
JK

;-D Máte podobně naivní představy, jako ti autoři článků v ABC v 60. letech. Rutinní práce lze nahradit automaty, ale jakmile je tu požadavek na rozhodování v nestandardních situacích, je problém.

2 0
možnosti
PS

Ano, Máte pravdu.

5 0
možnosti
PV

Kdyz delaji rozhodnuti lide, selskym rozumem nepolibeni ( a praxi uz tuplem ne), pak to tak dopada. Holt, uslechtile myslenky budou prosazovat, at to stoji co to stoji. R^

2 0
možnosti
JP

Na rozdíl od Vás já pro inkluzi nejsem. Co těm "mometálně nedostatečným" ve zvláštních školách chybělo? Byli tam na tom mentálně všichni stejně, redukované učivo mohli zvládnout, ve dvouletém učebním oboru pak zvládli základy nějakého řemesla. Pokud je inkludujeme (fuj, to je ale slovo) do běžné školy, budeme rušit ty normální nebo na ně rovnou napasujeme nižší požadavky. Ale my přeci potřebujeme i vzdělance, ti nemají právo na vzdělání? Proč proboha nepřiznáme, že celá slavná inkluze je jen kvůli Romům, aby se odstranila jakási "dyškrymynace", bez ohledu na to, že Romové na celé vzdělání totálně kašlou.

11 0
možnosti
MR

M21a29r87t56i97n 94R85a48m

3. 11. 2016 14:29

Paní Pýchová, bohužel je k dispozici jen jedno plus!Dal bych jich víc! R^

1 0
možnosti
Foto

Požadavky na vzdělání stále klesají. Dcera přešla ze základní školy na 8-leté gymnázium a při porovnání knihy opakování matematiky z obecné školy pro víceletá gymnázia s učebním plánem na základní škole je rozdíl v požadavcích opravdu propastný - to co považuje starší kniha jako opakování 1-5třídy se na současné základní škole učí třeba až v osmé třídě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 372
  • Celková karma 18,73
  • Průměrná čtenost 1907x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda.