Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak můžeme chtít po ministrovi, který ve sněmovně přizná, že nezvládá výchovu svých dětí a hodlá to řešit zákonem, aby napsal nebo podporoval něco smysluplného?

4 0
možnosti

Nevím, jestli ten název článku je myšlen vážně, nebo je provokativní. Od učitelky.

To je snad hobby dnešní doby, klást zbytečné otázky, které mají jasné řešení.

2 3
možnosti
OH

Vaše srovnání ukazují tristní znalosti.

Párek v rohlíku vs. párek s hrachovou kaší - opravdu nevíte že rohlík je dost rychlý sacharid téměř bez bílkovin (vláknina nula nula nic a minerály šly na procházku)? A že je hrachová kaše skoro elixír bílkovin vlákniny a minerálů?

Ono třeba i srovnání čerstvě vařené sladké kaše třeba s tyčkou Mars je hodně smutné.

Takže co třeba se zamyslet že děti většinou svačí co jim nabalíte nebo co je naučíte. A luštěniny naučí bohužel málokterý rodič a trapné výmluvy s rozvařenou čočkou či hrachem blafem mají právě od maminy co uvaří jako zázrak nějaký polotovar.

1 6
možnosti
MN

Asi jste nepochopil, že autorka nemluví ani tak o tom, zda párek s hravou kaší má méně nebo více sacharidů než párek v rohlíku, ale o tom, že dítě si spíš koupí ten rohlík, než hrachovou kaši....

A že dítě se nají toho, co mu rodič nabalí, a problémem je nepochopení maminek, že by měli dát dítěti ke svačině luštěninu? Moc kreativní myšlenka to není, protože mamimky ví, že jejich kreativní dítě by takový blaf hodilo do koše a ten rohlík si koupilo samo.

Zbývá tedy jen sociálně-inženýrské řešení = vydat zákaz prodeje nezdravých potravin ve všech obchodech dětem do 18 let.... ;-D

2 0
možnosti
PA

P94e55t17r 90A89g92u73l14á30r

29. 12. 2016 11:47

Máme tři děti a připravovat jim svačiny nám nečiní nejmenší problém. Dokonce nám nečiní nejmenší problém se s nimi domluvit co by nejraději jedly, aby to nekončilo v koši. Pečivo, ovoce, okurka, mrkev, občas salám, občas šunka, občas nějaká sušenka jako BeBe. Dokonce jsme schopni i odhadnout kolik toho snědí v různé dny podle rozvrhu. Aby se dětem nesmály i šišky v lese, zapltili jsme jim také kartu do automatu, ale jediné co kupovaly je barvené a slazené mléko a oplatky. Po nějaké době se nám podařilo jim vysvětlit, že to co je v tom automatu není to, co by si samy vybraly v obchodě, ale kšeft někoho jiného - nejčastěji to, na čem nejvíce vydělají a dnes už automat nepraktikují. Takže kakao děláme občas doma a o sušenku už se děti také nestydí říci doma. Mít ve škole bufáč nebo automat, rozhodně do něj nebudu nakupovat podle vývojových potřeb dětí, ale podle toho, kolik vydělám, což je logické. A co si tam tedy mají děti vybrat? To levnější nebo to ještě levnější?

1 1
možnosti
JN

Sušenky BeBe jsou plné palmového oleje, který podle posledních výzkumů ucpává cévy. Tak dobrou chuť.

1 1
možnosti
VH

No vidíte. My jsme byli odkázáni na maminčinu svačinku - chleba s máslem a jabko. Nikdo nemusel nic předepisovat. Jednou týdně jogurt ve skleničce.

Proč by dnešní máma nemohla dávat svačinku stejnou (bez rizika, že dítě utratí "svačinkový peníz" za něco zcela jiného)? Proč by ji dítě nemělo s chutí zbaštit?

Jo - že máma dá (nebudou-li vyhovovat automaty) dítěti denně koláč či jinou sladkou pochoutku? To snad je blbost mámy, ne vyhlášky.

PS: Nemyslím, že vše musí být sešněrováno vyhláškou. Ale nesnáším hloupé protiargumenty.

2 2
možnosti
ŠB

Stýská se mi po mých školních svačinách v dobách socialismu balených do umytých bílých pytlíků od plnotučného mléka ;-D;-). Jednou jsem byl za rebela. Doma jsem zcizil obdobný pytlík od menstruačních vložek (takový ten bílý s červenými nápisy / "logem") a hrdinně to o přestávce vytáhl. Jo, jo, to byla revolta ;-D. A když jsem pak přidal druhý a na branném cvičení si do nich zabalil ruce (pro mladší ročníky - ochrana před radioaktivním zářením po útoku jadernou zbraní imperialistů), to bylo něco. Dnešní děti nevědí, o co jsou ochuzeny....V

6 0
možnosti
Foto

J19a80n74a 86M46a93j91o54v95á

29. 12. 2016 2:27

Svačiny a jídlo vůbec je téma, jehož řešení patří do rodiny. A žádná vyhláška to nezmění, je jen naprosto zbytečná a zbytná.

10 0
možnosti
VH

Já vyhlášku vidím: Žádné automaty, mámy starejte se (o svačiny i o výchovu ke zdravé stravě).

1 2
možnosti
JH

Co budou svačit Vaše děti, to opravdu nevím. Vím, co jsem svačil já, chleba se sádlem a hořčicí a když bylo lépe tak s cibulí. Ani mne to moc nezajímá moje děti již mají vlastní děti a ty moje děti se musejí zajímat zda se nechají opět obejmout socialismem, nebo regulátory pošlou do míst kam ani Slunce nezasvítí. Je to na vás mladých.

4 0
možnosti
VK

To se spolužáci zaradovali, když bylo u Hlubků lépe a malý Jaromír dorazil do školy s chlebem a cibulí.;-D

0 6
možnosti
VS

Bez vyhlášky s vyhláškou - kdyby maminky dělali svačiny a neřešily to penězi - na, kup si co chceš - tak pak nevznikají takovéto blogy a vyhlášky. Ale když to vidím, jak od malinka tahají děti po restauracích místo aby jim uvařily něco doma ....

7 1
možnosti
BP

tady evidentně děti nemají otce,,protože jinak by i oni mohli připravovat svačiny..nejenom líné matky, které to evidentně - podle diskutujících - nezvládaí

1 0
možnosti
VK

Rozumná cesta je opravdu naučit děti přemýšlet o tom,co jedí.To počítání cukru v tyčince se mi moc líbí,to bych podporovala místo všelijakých zákazů.My jsme naučili synka aspoň koukat na kalorie.Pokud má třeba mléčný výrobek do 100kcal na 100g,je to vhodná svačina.

4 0
možnosti
  • Počet článků 372
  • Celková karma 18,94
  • Průměrná čtenost 1907x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda.