Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Fajn blog úR^plně cítím tu čerstvě oranou hlínu.....

1 0
možnosti
Foto

A právě ty brigády a akce Z a jiné "uvědomělé" akce přivedly mládež k názoru, že ten socialismus asi nebude to pravé.

0 1
možnosti

To ale není o dětech, nýbrž o rodičích, k čemu své potomky vedou. Zrovna nedávno jsme museli zůstat v práci hodně přesčas, za vedoucím přejela dcera a protože i on musel máknout, nemohl ji odvést služebním autem domů. Tak dcera namítla, že pojede MHD (pro ty co to neznají, tak dnes se říká sockou). Vedoucí dostal pomalu hysterický záchvat, jako by snad jeho dcera měla nastoupit do nějakého transportu do Terezína a pořád dokola křičel: "Tím, nepojdeš!" Té holce je mimochodem 19 let.

1 0
možnosti
MB

Obecně se dá říci, že všechny nedostatky socialistické ekonomiky - zemědělství, byly nahrazovány Nadšením ! Novátorským hnutím nesmyslů, až po brigády. Z vyprávění známého, z předsednictva OV KSČ. Těžce kritizovaní ředitelé, jejichž argumentaci nikdo nebere vážně ! Málo vědy - efektivity - technologií. Logické, stranické dotazy - "A co pracovní kolektivy, úsilí mládežníků, odborářů, závazky" ? Podobně je možno nahlížet na tkz. Akce Z - Jistě, i vybudované užitečné věci, nicméně vše na základě náhrady něčeho - Co má zajistit přirozenost sama. Pak i mýty o soběstačnosti ČSSR v potravinách = Mega neefektivní dotace, rozkrádačky jako přirozenost k přilepšení toho vlastního . Zmizel HOSPODÁŘ - Objevil se BUDOVATEL ! (Čísla hovoří sama)

Dcera se zúčastnila programu Erasmu - Brigáda na rodinném statku ve Švýcarsku. Zaměstnanci - Členové rodiny + nějaké báby z vesnice + ještě jeden student z Ruska! Počínaje pekárnou - obchodem - polnostmi. Nepopsatelné zkušenosti, včetně osobní (nahodilé) návštěvy vítěze Tour de France Amstronga! Všude visí Federer, jako symbol pilnosti a slušnosti. Makají všichni = Jde to. Rarita - Nejmladší člen rodiny po příchodu ze školy musí usednou na kládu! Hraje na harmoniku a stále čumí na hodinky! Jaké si dali závazky netuším. O výdělku dcery ani nemluvě. (doporučuji) :-)

1 0
možnosti
AL

Staří sedláci měli sklizeno vždycky všecko a včas a sotva do vedení drustev nastoupili často hostinští, elektrikáři a ševci s hodně rudou knížkou, začal zběsilý boj o zrno, noční práce, atd.

6 0
možnosti

To máte sice pravdu, ale sedláci a jiní živnostníci to své "zboží" také prodávali za poněkud jiné ceny a za první republiky si tak podávala bída ruce s nouzí.

0 2
možnosti
  • Počet článků 372
  • Celková karma 18,94
  • Průměrná čtenost 1907x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda.