Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autorko, snad nechcete říct, že všiichni učni jsou ze sociálně slabých rodin? A něco umět museli, když se dostali díky přijímačkám na maturitní obor. Teď budou muset umět ještě více, protože dětí přibývá a oborů ne. Takže na maturiitní obor se dostat bude opět fuška.

0 0
možnosti

Řada těch tkzv. středních učilišť bere každého, protože dostává od státu peníze na žáka. A maturita ? Ta je daleko.

1 0
možnosti

Jeden pán taky má problém dát dohromady smysluplnou větu, přesto mu nepatří průmyslové impérium, nechtěl být premiérem a na prezidenta kandidoval jen proto, že mu to nařídila manželka.

0 1
možnosti

Manželka právě nebyla z kandidatury nadšená, ale nakonec souhlasila. V tom je rozdíl. Babiš je pragmatik, který ví, jak dosáhnout svého. Autorka má ve všem, co se týče mladých naprostou pravdu. V dnešní době je utrpení učit na základní či střední škole. Pomalu nesmíte zadat domácí úkoly či písemky, udělit kázeňský trest či sníženou známku z chování, aby to tu mládež náhodou nevystresovalo. A děti rodičů sponzorů škol nesmíte potrestat vůbec, i kdyby na někoho zaútočili. Jsou v praxi nepoužitelní nejen z internetové pohodlnosti, ale tím jak mají vše jsou nepragmaticky hloupí, nepřemýšlí proč, pro koho, jaký má to či ono smysl a cíl.

2 0
možnosti

můj pohled je o hodně temnější. V celé euroamerické společnosti už řadu let probíhá těžká kognitivní krize, a po pandemii se k ní u žáčků přidala naprosto nevídaná krize pracovní morálky. Nastalo obecné očekávání, že musí prolézt, i když nedají dohromady smysluplnou větu. Z masových bezostyšných podvodů se stala norma, kterou nelze účinně postihovat bez vyházení celých ročníků. Zaměstnavatelé už zavětřili, jejich důvěra ve výukový proces se hroutí před očima, ale co s tím, to se neví.

Na nějaké úrovni se žáčkům nedivím--dospělí jsou ve stavu masové hysterie a kognitivního nihilismu, na každou zodpovědnost kálí z výše, tak kdo by od nevinného žáčka mohl očekávat, že se bude chovat jinak, že. Ale jestli jsou tihle mladí naše budoucnost, tak to ta budoucnost vypadá jako střemhlavý pád do temnot

0 0
možnosti

Máte pravdu, ale to co píšete existuje již dávno. Od roku 2005, co se rapidně zvýšil počet středních a vysokých škol, plus se snížila porodnost, takže se přepočet volných míst na SŠ a VŠ zvýšil na 2,2 z 0,3 na osobu. Mladí se nestresuji, když nezvládnou přijímací zkoušky na školy o které je zájem, tak jdou tam, kde zájem není a nějak to tam skouli pro absolutorium.

0 0
možnosti
  • Počet článků 372
  • Celková karma 18,94
  • Průměrná čtenost 1907x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda.